Kakovostno spletno gostovanje

Izbira kakovostnega spletnega gostovanja je ključnega pomena

Objavljeno dne
30/03/2020

Ko izbirate spletno gostovanje, morda mislite, da odločitev v resnici ni tako pomembna, a vendar temu ni tako. Slaba učinkovitost in počasno nalaganje strani lahko privedeta do slabše obiskanosti strani in s tem tudi izgubo prihodka.

Dobra novica je, da se z dobrim gostovanjem temu lahko izognete. Z zanesljivim delovanjem vašega spletnega mesta boste dosegli večje zadovoljstvo strank, kajti nihče ne mara počasnih spletnih strani.

Kaj pravzaprav spletno gostovanje je?

Vsako spletno mesto potrebuje gostovanje. Če želite spletno mesto povezati s spletom, boste za shranjevanje datotek potrebovali dostop do strežnika. To pravzaprav pomeni, da najamete prostor na strežniku, ki ga boste uporabili za svoje spletno mesto. Spletno gostovanje je ena najpomembnejših komponent uspešnega spletnega mesta.

Na spletno gostovanje lahko gledate kot na hišo, v kateri hranite vse svoje stvari (datoteke in baze podatkov, zaradi katerih deluje vaše spletno mesto), ime vaše domene pa bi lahko opisali kot naslov ulice, ki ga daste ljudem, tako da vedo, kje najti svojo hišo. Ti dve storitvi sta med seboj trdno povezani, pa vendar gre tukaj za čisto ločeni zadevi, ki nista vezani ena za drugo.

Skrbna izbira ponudnika gostovanja je ključnega pomena, saj napačna izbira lahko negativno vpliva na vaše podjetje.

Da bi vam dali jasnejšo predstavo o tem, zakaj je ta odločitev tako pomembna, si oglejmo štiri razloge, zakaj ima spletno gostovanje tako ključno vlogo.

- ZANESLJIVOST

Zelo je pomembno, da vaše spletno mesto deluje ves čas. Zaradi nedelujočega strežnika spletno mesto postane nevidno obiskovalcem. Nikoli ne veste, kdaj bo nekdo obiskal vašo spletno stran, zato je prav da je gostovanje zanesljivo in da je izpadov čim manj.

Seveda imajo vsi strežniki občasne izpade zaradi rednih posodobitev in vzdrževanj. Vendar pa mora kakovostni ponudnik gostovanja te čase načrtovati vnaprej, da se lahko nanje pripravite. Če ima vaše gostovanje pogoste izpade, je morda to razlog, da razmislite o zamenjavi le tega.

- PRILAGODLJIVOST

Primeren ponudnik spletnega gostovanja je prilagodljiv in lahko zadosti potrebam svojih strank. Ob povečanih potrebah stranke ponudnik zagotovi zmogljivejši strežnik in dodatne resurse za rast podjetja.

- VARNOST

Še en ključni dejavnik za spletna podjetja je varnost spletnega mesta. To je še posebej pomembno za spletna mesta, ki obdelujejo podatke o plačilu in druge osebne podatke. Spletno mesto z ogroženo varnostjo lahko privede do izgubljenih podatkov in celo do kršitev zasebnosti. Zato je ključen izbor ponudnika, ki nudi varnost na najvišjem nivoju.

- PODPORNA SLUŽBA

Ponudnik spletnega gostovanja mora ponuditi več kot le prostor za spletna mesta. Kakovostni ponudnik gostovanja nudi vrhunsko podporo, da vam pomagajo odpraviti težave, ko se pojavijo.

Od ponedeljka do petka:
08.00 – 17.00
V nujnih primerih tudi vse dni v tednu
2019 - 2020 - Izdelava spletnih strani
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram